Süt yerine keke yoğurt konur mu?
İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar. Sütlü keklere nazaran, içerisinde kullanılan malzemelere göre daha az kabarır.
Keki ıslatmak için süt yoksa ne kullanılır?
Sütsüz Kek Tarifi Yapılışı Süt asla kullanmıyoruz onun yerine bir su bardağı ılık su kullanıyoruz. Bu da kekin püf noktasını oluşturuyor. Şeker ve yumurtayı derin bir yoğurma kabının içine alın. Çırpıcı ile güzel bir şekilde kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Yoğurtla kek olur mu?
Evde süt olmadığı durumlarda ya da daha yumuşacık kıvamlı bir kek yapmak istediğimizde devreye hemen yoğurt girer. Kekinizin iç dokusunu yoğunlaştırır, kıvamını hafif nemli ve pürüzsüz hale getirir.
Keklere süt yerine ne kullanılır?
Bu durumların aslında kurtarıcı bir malzemesi var. O da su. Üstelik laktoz hassasiyeti olanlarda keklerini suyla hazırlayabilir, gönül rahatlığıyla tüketebilirler.
1 bardak süt ne kadar yoğurt eder?
Süt Grubu Besin Değişimleri
YİYECEK ADI | ORTALAMA ÖLÇÜ | MİKTAR |
---|---|---|
Süt | 1 Su bardağı | 200 ml |
Yoğurt | 1 Su bardağı(1 kase) | 200 gram |
Süzme yoğurt | 2 yemek kaşığı dolusu | 50 gram |
Ayran | 2 Su bardağı | 330–400 ml |
Yoğurt yerine ne kullanabilirim?
Ayrıca 1 bardak kefiri 1 su bardağı ayran veya 1 çay bardağı yoğurt yerine kullanabilirsiniz.
Islak keki ıslatmak için ne kullanılır?
Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın. Sıvı yağı da ilave edin. Kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın.