Pekmezle yapılan tatlılar

Pekmez ile ne yapılabilir?

Rafine Şekerden Uzak Duranların da Gözdesi Olacak 12 Pekmezli

  1. Pekmezli Kurabiye Tarifi.
  2. Kuru Meyveli Pekmezli Bar Tarifi.
  3. Pekmezli Şekersiz Kurabiye Tarifi.
  4. Pekmezli Fındık Kreması Tarifi.
  5. Pekmezli Zencefilli Kurabiye Tarifi.
  6. Pekmezli Kaçamak Tarifi.
  7. Tahin Pekmezli Kurabiye Tarifi.
  8. Pekmezli Un Helvası Tarifi.

Harire tatlısı nasıl?

Harire Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tarçın hariç bütün malzemeleri tencereye alıp karıştıralım ve ocağa alıp karıştırarak pişirelim.
  2. Koyulaşmaya başladığında altını kısıp tarçını ilave edelim. 2-3 dakika daha pişirip altını kapatalım.
  3. Kaselere koyup buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

22-May-2014

Pekmezi pelte nasıl yapılır?

1 Su bardağı üzüm pekmezi, 2 su bardağı su ve 4.5 yemek kaşığı buğday nişastasını çukur bir kaba alıp iyice karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırladığınız karışımı büyük bir tepsiye doldurun. Pelte soğuyana kadar bekletin.

Pekmezli bastık nasıl yapılır?

Bastık (Pekmez Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce bir su bardağı ile birlikte nişastayı açıp diğer kalan suya ekleyip tencereye koyun.
  2. Üzerine pekmez ve şekeri ilave edip karıştırarak pişirin.
  3. Muhallebi kıvamına gelince kaselere doldurup üzerine hindistan cevizi ve normal ceviz koyarak ılık iken servis edin.

22-Nov-2017

Pekmez Ne ile Yenir?

Çocuk eğer içmek istemiyorsa yoğurda veya süte karıştırarak içirmeyi denemek ya da tatlılarda şeker yerine kullanmak da bir çözüm olabilir. Pekmez tek başına tüketilebileceği gibi kahvaltılarda sevilerek yenen tahinle de karıştırılarak gerekli faydaları sağlamaktadır.

Pekmezli kek yapılır mı?

Pekmezli kek yapmak için; ilk olarak derin bir kap içine 3 adet yumurta kırın. Üzerine 1 su bardağından biraz fazla pekmez ekleyin. Mikser yardımı ile 2 dakika kadar çırpın. … Son olarak kek harcına 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz ve 1 çay kaşığı tarçın koyun.

Hariri tatlısı nedir?

Harire tatlısı; pekmez, un, su ve tarçın ile pişirilerek, ortaya çıkan oldukça doyurucu, besleyici ve hafif bir tatlıdır. Üzeri bol ceviz ile süslenip, kaselerde servis edilir. Harire, Mardin yöresine ait vazgeçilmeyen çok lezzetli bir pekmezli tatlıdır.